Hvorfor ikke illustrere din organisations udfordringer, processer eller visioner med en såkaldt Statement Drawing? – Èn illustration der lidt er en blanding af grafisk facilitering og en infografik.
Ved grafisk facilitering lærer medarbejderne at tegne stjernefolk, pile, bokse og simple ikoner – kort fortalt får medarbejderne en indsigt i det at ikonlæse.
Nogle gange står man som enten ledelse eller medarbejder i den situation, man har brug for en illustration at snakke ud fra – også selvom man slet ikke ved det.
Vi er erfarne i netop det at lave en illustration, der har rødder direkte ned i jeres udfordring, og man vil kunne snakke ud fra illustrationen for at visualisere både ståsted, progression og ønsket fremtid.
Udgangspunktet tager vi i den narrative tilgang til illustrationen. Illustrationen skal afspejle noget, som medarbejderne kan relatere til og se selv sig selv i, også selvom illustrationen som sådan slet ikke i udgangspunktet har noget med organisationen at gøre.
Herunder kan ses to eksempler på en samtale-illustration:
Der er den klassiske tre-trins-raket:
Trin 1: valg
Trin 2: proces og progression
Trin 3: Forankring
Man kan uden det store folde de forskellige trin ud for medarbejderne eller den øvrige ledelse. Som kommune kan man illustrere alt fra strategi til implementering.
Der er rigtig mange historier at knytte til netop tre-trin-raket illustrationen.
Her er et eksempel til brug i både medarbejder men også undervisningsperspektivet. Den klassiske FLOW-teori kombineret med den lige så klassiske NUZO-teori.
Illustrationerne er gode til at vise hands-on, hvor folk befinder sig med alt fra udfordringen, opgaven, projektet etc. eller hvor man er nu og hvor nærmeste udviklingszone findes.
De to statement drawings arbejder sammen i forhold til det at vejlede, facilitere og ikke mindst navigere i et læringsmiljø, der ikke er den klassiske klasseundervisning – heri ikke sagt, de to teorier ikke kan brugers i den almindelige klasserumsledelse.